Meijburg & Co Caribbean als stageplek

Meijburg & Co Caribbean als stageplek

Om je een goede indruk te geven wat je bij ons kunt verwachten en wat er van je verwacht wordt, hebben we een aantal stagiaires geïnterviewd. Zij geven hierbij aan hoe ze hun stageperiode hebben ervaren op een drietal gebieden. Het betreft Meijburg & Co Caribbean als bedrijf en werkplek en tenslotte het eiland Curaçao als verblijfplaats.
 

Hoe heb je Meijburg & Co ervaren als werkplek?


Ik loop 5 maanden stage bij Meijburg & Co Caribbean waar ik er nu (helaas al) 3 maanden van op heb zitten. Meijburg biedt aan stagiaires een professionele werkplek waar je van alle gemakken die een groot kantoor heeft voorzien bent. Je komt als stagiaire in een hecht team van fiscalisten terecht, dat bestaat uit veel verschillende persoonlijkheden. Echter hebben ze allemaal één ding gemeen, ze nemen allemaal de tijd voor je, om je te leren kennen en om je te helpen wanneer je vragen hebt over het werk of over het eiland.

Na het harde werken, zijn er met het kantoor ook vrijdagmiddagborrels en feesten en kom je je collega’s veel buiten het werk tegen, waardoor je ze niet alleen in een kantoorsetting leert kennen.”

“Tijdens de sollicitatieprocedure werd reeds medegedeeld dat de bedrijfscultuur minder relaxed is dan je van Curaçao zou verwachten. Meijburg & Co Caribbean is een toonaangevend, professioneel kantoor dat op hoog niveau fungeert in een internationale omgeving. Het kantoor kenmerkt zich door een sterke onderlinge samenwerking waarbij snel en oplossingsgericht denken, alsmede het streven naar hoge kwaliteit centraal staat. Daarnaast wordt de waarde van toegankelijke en begeleidende partners en medewerkers onderkend; er heerst op kantoor een gezellige en open Caribische sfeer. Dit maakt Meijburg & Co Caribbean tot een plezierige, informele en professionele werkomgeving voor flexibele en gedreven studenten.”


Hoe heb je de inhoud van je stage ervaren?

Naast dat je met veel gevarieerde personen samenwerkt, krijg je ook veel gevarieerde opdrachten. Waar je in Nederland vaak dezelfde soort opdrachten moet doen, krijg je hier met van alles en nog wat te maken. Aangezien je op Curaçao niet van de bekende Nederlandse databases gebruik kan maken moet je zelf vaak ook onderzoeken wat er nog bedoeld wordt met bepaalde wettelijke bepalingen. Veel informatie moet je dan ook zelf in hardcopy opzoeken of het nationaal archief opbellen waar je het dan later kan komen ophalen.
Aangezien Meijburg naast Curaçao ook andere landen bedient, moeten er ook veel werkzaamheden in het Engels verricht worden. Naast je fiscale kennis wordt dus ook je talenkennis flink op de proef gesteld. Daarbij komt ook nog dat aangiftewerkzaamheden tot het takenpakket behoren.”

De opvatting dat er op de Caribische eilanden niet hard gewerkt hoeft te worden blijkt dan ook totaal niet te kloppen.
Je krijgt bij Meijburg echt de kans om met veel verschillende opdrachten in meerdere talen te werken, waardoor ik nu na 3 maanden al kan zeggen dat ik hier meer geleerd heb dan het afgelopen jaar in de collegebanken.


Ik ben gedurende een half jaar werkzaam geweest als student-stagaire. Als student-stagiaire krijg je snel veel verantwoordelijkheid. Ik heb eigen dossiers opgebouwd en omdat er op zeer veel verschillende rechtsgebieden wordt geopereerd, wordt er snel een beroep gedaan op jouw specifieke ervaring en deskundigheid. Tijdens mijn stageperiode heb ik mij op diverse gebieden kunnen specialiseren. KPMG Meijburg Caribbean biedt je deze kans en geeft je de ruimte je hierin te ontwikkelen.”


Hoe was het om als stagiaire voor een paar maanden op Curaçao te verblijven?
 

“In de weekenden biedt Curaçao je de mogelijkheid om je weer helemaal op te laden voor de volgende werkweek. Naast de grote feesten die ieder weekend wel plaatsvinden, kan je kiezen uit 10-tallen stranden om overdag door te brengen. Aangezien de mooiste stranden een eindje buiten de stad liggen is het wel raadzaam om een auto te huren. Op deze manier kan je gemakkelijk het hele eiland verkennen en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Gezien het grote aantal studentstagiaires op het eiland zijn er veel studentenhuizen. Door in zo’n huis te gaan wonen leer je al snel mensen kennen, waarmee je in je vrije tijd naar de feestjes en de stranden kan. Ik kan je beloven dat je je hier nooit zult vervelen.
Nu ik hier 3 maanden zit heb ik direct spijt dat ik nooit eerder naar het buitenland ben geweest. Dankzij de vriendelijke mensen, het altijd mooie weer en de uitgaansmogelijkheden die Curaçao biedt, snap ik dat veel mensen van hun beperkte verblijf op Curaçao een permanent verblijf hebben gemaakt.
 

“Curaçao is een prachtig maar vooral erg gezellig eiland. Je hebt na werktijd genoeg tijd om op één van de vele prachtige stranden te relaxen, zonnen en feesten. Door de Nederlandse invloeden en de vriendelijke en hartelijke mensen voel je je vanaf de eerste dag gelijk thuis! Daarnaast is het een prima uitvalsbasis voor reizen in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Wanneer je een aantal maanden op Curaçao blijft, is een bezoek aan Bonaire of Aruba zeker de moeite waard.”

Tax is our business